תזונה קטוגנית מתאפיינת בתפריט דל בפחמימות ועתיר בשומן. המאפיינים של תזונה קטוגנית הפוכים כמעט לגמרי למאפיינים של תזונה רגילה, לכן לוקח זמן להתרגל אליה. עם זאת, התמדה בדיאטה הזו יכולה להשיג יתרונות רבים. בשביל להפיק את מלוא היתרונות מכל תפריט של תזונה קטוגנית, ניתן גם להתייעץ עם בעלי מקצוע. אותם בעלי מקצוע מגיעים מתחום התזונה והם מכירים לעומק את המאפיינים השונים של תזונה קטוגנית לגברים ונשים בכל הגילאים.
היתרון העיקרי של התמדה בתפריט של תזונה קטוגנית הוא שיפור באיזון הסוכר בדם. זה יכול לבוא לידי ביטוי על חשבון טיפול תרופתי, מה שמאוד מועיל למי שמעוניינים להפחית צריכת תרופות ותופעות לוואי. כמו כן, אפשר להשתמש בתפריט של תזונה קטוגנית על מנת לשפר את איזון הסוכר בדם תוך כדי ירידה במשקל, ירידה בלחץ הדם וירידה באנזימי הכבד.
איך יורדים במשקל במהלך תפריט של תזונה קטוגנית?
אימוץ תפריט של תזונה קטוגנית עולה בקנה אחד עם הרצון לרדת במשקל. בין היתר, התפריט מסייע להקנות תחושת שובע ולהפחית את הרצון לאכול מתוקים או לנשנש מאכלים מעובדים. עם הזמן, תפריט של תזונה קטוגנית גם ידוע בתור כלי שבו אפשר להשתמש על מנת לשפר את האנרגיות, את הריכוז ואת התחושה הכללית.
הבעיה היחידה עם תזונה קטוגנית היא שכאמור קשה להתמיד בה. בשביל להצליח להתמיד בתפריט הזה, חשוב מאוד להתייעץ עם תזונאית. לאחר מכן, ניתן לבדוק באופן עצמאי כיצד הגוף מגיב לכל שינוי בתפריט או בתזונה. אם השינוי עולה בקנה אחד עם המטרות שאותן מנסים להשיג, אפשר להמשיך עם תפריט של תזונה קטוגנית. במידה ולא, אפשר לשקול להחליף את התפריט לסוג אחר של דיאטה.