המטרה העיקרית של תרומת מזון היא לסייע לקהל יעד שזקוק לה. ברוב המקרים, מדובר על אוכלוסיות מוחלשות שמשתמשות בתרומות מן הסוג הזה כדי לשפר את איכות החיים. בנסיבות מיוחדות, אפשר אף להשתמש בתרומות כדי להציל חיים או למנוע כניסה למצב של עוני מחפיר. כפועל יוצא מכך, ניתן להבין היטב את המשמעות של תרומת מזון וגם את החשיבות שלה בעידן הנוכחי.
תרומת מזון גם משמשת לפעילות של ארגוני התנדבות. מלבד הצד של האנשים והמשפחות שמקבלים תרומות מן הסוג הזה, יש את אלה שמתנדבים כדי לארגן ולסדר אותן. במסגרת הפעילות השוטפת של אותם מתנדבים, הדגש הוא על האופן שבו אפשר לארוז תרומת מזון על מנת שהיא תגיע ליעדה בצורה הטובה ביותר. בשביל להשיג את המטרה הזו, בוחרים שיטות אריזה ייעודיות ואף מתאימים אותן לסוג המזון שאותו רוצים לתרום.
כך בוחרים תרומת מזון
בחירה נכונה של תרומת מזון מבוססת בדרך כלל על התאמה שלה לקהל היעד. בשביל לדעת איזה סוג של תרומה מעדיף קהל היעד לקבל, משתמשים בניסיון אישי של ארגוני וגופי התנדבות שונים. מעבר לכך, אפשר להשוות בין סוגים שונים של תרומות גם על פי הזמינות של המזון לאורך השנה. ספציפית בישראל לדוגמא, יש הבדל בין תרומת מזון בפסח, סוכות והחגים לבין תרומת מזון בקיץ ובחורף.
לבסוף, יש גם צורך להשתמש בשנות הניסיון של ארגוני ההתנדבות כדי לבחור תרומת מזון כזו או אחרת. רק על בסיס ניסיון ניתן להשוות בין סוגים שונים של תרומות ולהגדיל את הסיכוי לכך שהן באמת יוכלו לסייע לקהל היעד. אם רוצים, אפשר גם לקבל מידע על סוגי תרומות מארגוני התנדבות בעולם.